Contactgegevens
T 078 - 20 43 004 078 - 20 43 004

Ons team

Rechtsbijstand Nederland is onderdeel van een groter bewindvoerderskantoor en heeft sinds 1999 ervaring met het afwikkelen van boedels (zoals nalatenschappen). Binnen het kantoor zijn circa 75 medewerkers actief als executeur, vereffenaar, faillissementscurator, advocaat, jurist of bewindvoerder.

Graag stellen wij de medewerkers aan u voor die actief zijn als executeur, vereffenaar of afwikkelingsbewindvoerder:

Tanja van Dullemen

Als executeur van nalatenschappen heb ik de mogelijkheid nabestaanden te ondersteunen en zorgen uit handen te nemen in een voor hen moeilijke periode. Dit maakt het een erg dankbaar beroep waarin ik veel voldoening vind. 

Ik heb jarenlang gewerkt als bewindvoerder in het beschermingsbewind. In deze functie kwam ik regelmatig in contact met nabestaanden wanneer één van mijn cliënten overleed. Ik merkte dat zij vaak niet goed wisten wat er allemaal komt kijken bij de afwikkeling van een nalatenschap en ik vond het prettig als ik hen kon helpen door ze goed te adviseren. Ook merkte ik dat elke afwikkeling weer heel anders kan zijn en dat ik het interessant vond om me hierin te verdiepen.

Toen zich voor mij de kans voordeed om bij Rechtsbijstand Nederland de functie van executeur nalatenschappen te gaan vervullen, heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen.

Elke afwikkeling is weer anders en dat maakt het werk erg interessant. Er komt een hoop bij kijken op uiteenlopende gebieden, waaronder financiële, juridische en administratieve werkzaamheden. Ook het regelen van de praktische zaken rondom een nalatenschap vind ik een uitdaging. Het gaat dan bijvoorbeeld om het regelen van een ontruiming of de verkoop van goederen. Bij al deze zaken komt mijn kennis en ervaring vanuit het beschermingsbewind goed van pas.

Bij Rechtsbijstand Nederland staan goede kwaliteit, een persoonlijke benadering en een efficiënte werkwijze voorop. Hier krijg ik de kans om dienstverlening op maat te bieden en dat is precies wat bij mij past.

Greetje Deckers

Na een aantal jaren in het notariaat gewerkt te hebben heb ik besloten mijn kennis en ervaring in te gaan zetten voor Rechtsbijstand Nederland. Hier ben ik werkzaam als jurist erfrecht, executeur en gevolmachtigde van nalatenschappen. Het optreden in die verschillende rollen maakt dat het werk altijd interessant blijft.

In de rol van jurist treed ik vaak op als erfgenamen er onderling samen niet uitkomen of als er onduidelijkheid bestaat over wat de nalatenschap precies behelst. De ene dag adviseer ik een erfgenaam over het opeisen van een wettelijk erfdeel en de andere dag sta ik in de rechtbank om een erfgenaam bij te staan rondom de verdeling van een nalatenschap. Juridische procedures zijn tijdrovend en langdurig en ik vind het dan ook een uitdaging om te kijken of met mijn bijdrage partijen er alsnog gezamenlijk uit kunnen komen.

Het werk van executeur en gevolmachtigde is interessant en altijd weer anders. Het regelen van de uitvaart en het afwikkelen van een nalatenschap heeft zoveel aspecten: juridisch, fiscaal, financieel, administratief, organisatorisch en praktisch. Ik vind het een uitdaging om op een laagdrempelige manier en met een persoonlijke aanpak alles in goede banen te leiden. Goede communicatie met de erfgenamen en betrokkenheid zijn erg belangrijk. In deze branche kan je namelijk echt wat betekenen voor mensen.

94%

Scherpe tarieven, goedkoper dan de meeste notarissen

95%

20 jaar ervaring met de afwikkeling van boedels

100 dagen

Korte reactietijden

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang