Contactgegevens
T 078 - 20 43 004 078 - 20 43 004

Ik ben notaris

Rechtsbijstand Nederland richt zich specifiek op de afwikkeling van nalatenschappen en heeft, als onderdeel van een groter bewindvoerderskantoor, veel ervaring opgedaan met de afwikkeling van boedels. Tot de opmaak van een verklaring van erfrecht zijn wij niet bevoegd, maar wij kunnen wel de administratieve, fiscale en juridische werkzaamheden die komen kijken bij de afwikkeling van een nalatenschap uit handen nemen. Deze werkzaamheden sluiten goed aan bij de sinds 1999 opgedane expertise in faillissementen, schuldsaneringsregelingen en bij bewindvoering.

Rechtsbijstand Nederland zoekt graag de samenwerking met notarissen op de volgende manieren.

Volmacht
De afwikkeling van nalatenschappen voeren wij veelal uit op basis van een volmacht van de erfgenamen. Ook zoeken wij de samenwerking met notariskantoren die bereid zijn de afwikkeling van een nalatenschap via een volmacht aan ons uit te besteden.

Zo werken wij samen met notariskantoren die beschikken over onvoldoende capaciteit teneinde alle aangeboden zaken zelf op te pakken. De krapte op de arbeidsmarkt maakt het daarnaast lastig medewerkers met de juiste expertise aan te trekken. Door de inschakeling van Rechtsbijstand Nederland hoeft een notaris geen ‘nee’ meer te verkopen aan relaties en kan bijvoorbeeld een kandidaat-notaris zich bezig houden met andere werkzaamheden dan het afwikkelen van nalatenschappen. Zo ontstaat een samenwerking waar beide partijen baat bij hebben.

Verklaring van erfrecht
Zodra Rechtsbijstand Nederland door erfgenamen wordt ingeschakeld voor de afwikkeling van een nalatenschap, wordt een notaris benaderd die in het eerste stadium van dit proces de verklaring van erfrecht en de volmacht kan opmaken. Rechtsbijstand Nederland zoekt graag de samenwerking met notarissen die dit op regionaal niveau kunnen verzorgen.

Levenstestament
Tot slot proberen wij in onze regio handen en voeten te geven aan het project ‘Financieel veilig ouder worden’ van het Ministerie van VWS, waarin de notaris, de bewindvoerder en andere partijen een lokale alliantie vormen ter ondersteuning en bescherming van een vergrijzende populatie. Het ministerie verstrekt subsidies voor het ontwikkelen van dergelijke lokale allianties en hoopt daarmee onder andere de doorverwijzing richting notariaat en bewindvoering te bespoedigen van ouderen die hun financiële toekomst goed willen regelen.

In praktische zin betekent dit dat wij met notariskantoren regionaal vorm willen geven aan ‘lokale allianties’. Binnen een bredere alliantie worden mensen naar de notaris en bewindvoerder doorgeleid, zodat zij tijdig kunnen komen tot een levenstestament en eventueel gebruik kunnen maken van budgetbeheer of beschermingsbewind.

Samenwerking
Ziet u als notaris ook dat we elkaar kunnen versterken? Neemt u dan eens contact op voor een kennismakingsgesprek.

Contactgegevens T 078 - 20 43 004 078 - 20 43 004

94%

Scherpe tarieven, goedkoper dan de meeste notarissen

95%

20 jaar ervaring met de afwikkeling van boedels

100 dagen

Korte reactietijden

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang