Contactgegevens
T 078 - 20 43 004 078 - 20 43 004

Ik ben executeur

U bent in het testament van een dierbare opgenomen als executeur(-testamentair). Dat betekent dat het uw taak is de afwikkeling van de nalatenschap te verzorgen.

U bent dan verantwoordelijk voor het regelen van de uitvaart, het betalen van schulden, het uitkeren van legaten en het indienen van de aangiften inkomstenbelasting en erfbelasting. In sommige testamenten kan zelfs staan dat u onroerend goed mag verkopen en de nalatenschap mag verdelen onder de erfgenamen. Deze taken brengen behoorlijk wat verantwoordelijkheid met zich mee.

Als u hier ondersteuning bij wenst, kan Rechtsbijstand Nederland u helpen. Wij beschikken over geruime kennis en ervaring op het gebied van erfrecht, waaronder de wettelijke taken van de executeur, waardoor wij goed kunnen helpen bij de afwikkeling van een nalatenschap. Ook kunnen wij u voorzien van advies.

Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen met:

  • het opmaken van een boedelbeschrijving;
  • het communiceren met de erfgenamen, legitimarissen en legatarissen;
  • het verzorgen van de aangiften inkomstenbelasting en erfbelasting;
  • het verstrekken van juridisch advies;
  • het voeren van een juridische procedure;
  • het doen van een verzoek aan de rechtbank tot het aanstellen van een vervangend executeur, zodat u de taken niet langer zelf hoeft uit te voeren.

Mocht u als executeur niet kunnen overzien wat uw taken zijn, het niet zien zitten de taken zelf uit te voeren of (juridische) ondersteuning nodig hebben, neemt u dan contact met ons op. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat uw volgende stap kan zijn en wat wij voor u zouden kunnen betekenen. Wij gaan graag met u in gesprek.

Contactgegevens T 078 - 20 43 004 078 - 20 43 004

94%

Scherpe tarieven, goedkoper dan de meeste notarissen

95%

20 jaar ervaring met de afwikkeling van boedels

100 dagen

Korte reactietijden

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang