Contactgegevens
T 078 - 20 43 004 078 - 20 43 004

Juridisch advies

Het nieuwe erfrecht is door de wetgever in 2003 in ons burgerlijk wetboek ingevoerd en gaat over regels voor de opvolging in het geheel van goederen en schulden (de nalatenschap) van een overleden persoon (de erflater). Onze juristen zijn gespecialiseerd in het erfrecht en verlenen onder andere juridische advies aan erfgenamen, executeurs, testamentair-bewindvoerders, schuldeisers, legatarissen en legitimarissen.

Onze juristen leggen u in begrijpelijke taal uit wat uw rechten én wat uw plichten zijn, wat u te wachten staat en welke stappen u het beste kunt nemen in uw kwestie/positie.

Wij kunnen u helpen bij:

  • het vaststellen van uw rechten en plichten;
  • wat er precies staat in het testament. Is het testament wel geldig?
  • onterving;
  • de verdeling van de erfenis;
  • een oneerlijke verdeling van de erfenis;
  • misbruik van een volmacht;
  • het ontslaan van een executeur-testamentair of het voeren van verweer tegen een gevraagd ontslag;
  • de benoeming of het ontslag van een vereffenaar of het voeren van verweer tegen een gevraagde benoeming of ontslag;
  • de uitleg van een testament.

Verder kunt u bij ons terecht voor de minnelijke fase, ook wel de correspondentiefase, waarin nog zonder juridische procedure wordt geprobeerd een oplossing te bereiken voor een juridisch geschil. Wij nemen daarbij het aanschrijven van partijen voor u uit handen. U kunt hierbij denken aan een brief richting de erfgenamen of richting de executeur voor een beroep op uw legitieme portie (het wettelijk erfdeel van een kind) of een verzoek aan de erfgenamen of de executeur om een boedelbeschrijving op te maken en de daarbij horende bewijsstukken aan u te overhandigen.

Als u een afspraak wilt maken voor een kennismakingsgesprek, neemt u dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens T 078 - 20 43 004 078 - 20 43 004

94%

Scherpe tarieven, goedkoper dan de meeste notarissen

95%

20 jaar ervaring met de afwikkeling van boedels

100 dagen

Korte reactietijden

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang